FILMSPEL™ - IBSEN!

STEDSBUNDEN FILMFORTELLINGER OM IBSEN I GRIMSTAD

PRODUKSJONEN NÆRMER SEG NÅ FERDIGSTILLING!

 

Henrik Ibsen kom til Grimstad i 1843 som 15-åring for å gå i lære hos byens apoteker. I løpet av de seks årene han bodde i byen, utviklet han seg til å bli apotekerassistent, samfunnskritiker og forfatter.

 

Produksjonsselskapene Filmplot og Sanden media ferdigstiller i løpet av høsten 2020 et Filmspel™ hvor publikum møter Ibsen i ung versjon – som Henrik. I dette spelet tar Henrik publikum med på en reise i Grimstad gater for å fortelle historien om seg selv.

Filmspel™ er en videreutvikling av sjangeren «historisk spel» som har lang tradisjon i Norge. I et Filmspel™ oppfordres publikum til å dra på jakt etter QR-koder. Når publikum finner en kode og skanner den med mobilene sine, får de tilgang til en filmatisert fortelling som har sitt utspring i plassen hvor de fysisk befinner seg. I motsetning til teaterspelet, som gjerne er lange forestillinger, er Filmspelet™ korte filmsnutter som er tilpasset mobilbrukeren.

 

Produksjonen består av 6 filmer med en lengder på 90-120 sekunder. Prosjektet legger opp til en interaktiv fortelleropplevelse ved å la publikum rusle gatelangs til ulike fortellerpunkt i den lille sørlandsbyen som har huset forfatteren.

IMG_5847
IMG_5847

press to zoom
IMG_5843
IMG_5843

press to zoom
IMG_5946
IMG_5946

press to zoom
IMG_5847
IMG_5847

press to zoom
1/8

Foto: Kari K.

Produksjonsilder fra opptak av

Filmspelet i Grimstad.